Treceți la conținutul principal

METAMERISMUL


METAMERISMUL

Ce este METAMERISMUL? Ce înseamnă METAMERISM? - definitia METAMERISM-ului.
În colorimetrie, metamerismul este o potrivire percepută a culorilor care, pe baza diferențelor de distribuție a puterii spectrale, nu se potrivesc de fapt. Culorile care se potrivesc în acest fel se numesc metamere. Distribuția spectrală a puterii descrie proporția de lumină totală emisă (emisă, transmisă sau reflectată) de o probă de culoare la fiecare lungime de undă vizibilă; aceasta definește informația completă despre lumina provenită din eșantion. Cu toate acestea, ochiul uman conține doar trei receptori de culoare (trei tipuri de celule conice), ceea ce înseamnă că toate culorile sunt reduse la trei cantități senzoriale, numite valorile tristimulus. Metamerismul apare deoarece fiecare tip de conul răspunde energiei cumulative dintr-o gamă largă de lungimi de undă, astfel încât diferite combinații de lumină în toate lungimile de undă pot produce un răspuns echivalent la receptor și aceleași valori tristimulus sau senzație de culoare. În știința culorii, astfel de senzații sunt reprezentate numeric de funcțiile de potrivire a culorilor.
Incandescent vs. Daylight 























Surse:
https://www.youtube.com/watch?v=1vloTgUWG5I
https://www.xrite.com/blog/what-is-metamerism


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lumini si umbre

In opinia mea poziționarea lumini și a umbrelor este un element cheie in crearea, editarea si publicarea fotografiilor, semnelor publicitare,picturilor, relizarea si prezentarea opere de artă si nu umai. Am ales această tema deoarece mi se pare ce-a care mi se potriveste cel mai bine având in vedere faptul că dorec să învăț să fotografiez tot mai bine și mai bine.

Cautarea unei placi de baza

Cautarea unei placi de baza(utilizand magazinul online emag ): 1. Cautarea produsului: 2. Setare valori in cre sa se incadreze: 3. Ordonarea dupa: Cele mai populare: 4. Alegerea produsului: Spre exemplu: Sursa: www.emag.ro
azi la M1 am facut asta: